Jaa, kerää ja arvioi tuotoksia Showbiella

Heipä hei

Showbie on mainio työkalu ratkaisemaan materiaalin keräämiseen, jakamiseen ja säilyttämiseen liittyvän ongelman opettajan ja oppilaan iPadien välillä. Appista on olemassa ilmainen ja maksullinen pro versio. Ilmaisessa versiossa on videopalautuksen pituus rajoitettu yhteen minuuttiin. Tämä ei kuitenkaan liene suuri ongelma, sillä pidemmän videon voi aina ladata YouTubeen ja palautuslaatikkoon laittaa linkin videoon. Mikä parasta, Showbie toimii lähes kaikissa laitteissa, joista löytyy verkkoselain.

Ohjelman käyttö aloitetaan luomalla oppilas/opettaja -tili. Opettaja luo luokan ja antaa oppilaille koodin, jolla he pääsevät liittymään luokkaan. Tämän jälkeen opettaja voi luoda tehtävänantoja, joissa on jokin aikaraja palauttamiselle. Aikaraja on pakollinen, mutta käytännössä aikarajattoman tehtävänannon voi luoda laittamalla aikarajan vaikka usean vuoden päähän. Opettajan tilillä näkyy jokaiseen tehtävänantoon liittyen kaikille luokan oppilaille näkyvä jaettu kansio (shared folder), jonne hänellä on mahdollisuus laittaa tehtävänantoon liittyviä ohjeita tekstinä, kuvina, pdf-tiedostoina, videoina ja audiona. Oppilas voi "chattailla" opettajan kanssa, lähettää kuvia, pdf-tiedostoja, audiota tai videoita.

Mainio ominaisuus ohjelmassa liittyy pdf-tiedostoihin, nimittäin niiden päälle voi piirtää ja lisätä tekstiä. 9E-luokalla oli kotitehtävänä määrittää matematiikassa pdf-kuvassa olevien suorien yhtälöt. Oppilaat avasivat pdf-kuvan ja vastasivat merkitsimällä suoran viereen piirtämällä sen yhtälön. Opettaja avasi pdf-kuvan, johon merkinnät oli tehty ja lisäsi piirtämällä oikein/väärin yhtälöiden viereen.

Jos innostuit Showbien ominaisuuksista, voit katsastaa alla olevan aloitusoppaan (prezi-esitys):

Kommentit

Kiitos vinkistä ja selkeästä aloitusoppaasta! Olen vähän aloittelija tvt:n kanssa, mutta tämä vaikutti kivalta. Toimisiko tämä mielestäsi esim. Moodlen korvaajana? Kaipailen juuri jotakin kätevää appia/ vastaavaa, jolla jakaa tehtäviä, palauttaa tehtäviä ja antaa palautetta. Oppilaiden pitää ilmeisesti kuitenkin tehdä oma tunnus tehtävien palautusta varten? En haluaisi lähteä siihen rumbaan, että pitää kysyä huoltajilta lupa jokaisen eri sovelluksen käyttöön...

Käyttäjän HaniXavi kuva
Lähettänyt 13. maaliskuu 2014 - 20:32 käyttäjä HaniXavi

Hei ja kiitos mielenkiinnostasi.
Showbie toimii lähes kaikissa sellaisissa laitteissa, joilla pääsee nettiin. Moodle on oppimisympäristö ja sisältää paljon muitakin ominaisuuksia kuin pelkän palautus+palaute+materiaalinjako -ominaisuudet. Showbie taas on suunniteltu pelkästään siihen tarkoitukseen. Siinä mielessä Showbiesta ei ole Moodlen korvaajaksi. Jos et kuitenkaan kaipaa muita ominaisuuksia, Showbie on mainio vaihtoehto.
Lupa-asiat tulevat tietenkin aina kysymykseen tunnuksia tehdessä. Showbie on kuitenkin suljettu ja turvallinen ympäristö ja oppilastiliä luotaessa ei edes tarvitse syöttää sähköpostiosoitetta. Oppilaathan voivat luoda tunnukset antamalla oikean etunimen, mutta keksityn sukunimen, jos huoli tietoturvasta tms. herää. Tällaisia tilin luomisia koskevia kysymyksiä varten kannattaa pyytää esim. lukuvuoden alussa huoltajilta lupa, ettei joka tunnusta varten tarvitse kysyä sitä uudelleen.
yst. terv. Jukka Kalliolehto

Hei, sain linkin tänne sivuillesi, kun eräässä ryhmässä kyselin apua pariin Showbieen liittyvässä ongelmassa. Osaatkohan auttaa minua? Ensinnäkin, saanko poistettua tehtävän, jonka olen kirjoittanut ryhmän seinälle? Toisena juttuna olisin halunnut muokata oppilaalle annettua palautetta, en onnistunut. Siis ei sekään poistunut vaikka miten yritin painella undota. Kiitos etukäteen! 

Käyttäjän HaniXavi kuva
Lähettänyt 3. huhtikuu 2014 - 11:04 käyttäjä HaniXavi

Hei!
Eli olet jaettuun kansioon lisännyt jotain (shared folder): kommentin, tiedoston, tms.? Jos näin on, saat sen poistettua pyyhkäisemällä sormella kommentin/tiedoston oikeasta reunasta --> ilmestyy roskakori.

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.